Velkommen til Nederland

Jeg blir ofte spurt om å forklare hvordan det er å ha et handikappet barn, for å prøve og hjelpe de som ikke har delt denne unike opplevelsen til å forstå hvordan det er, slik at de kan forestille seg hvordan det føles. Slik er det:

Når du venter barn, er det som å planlegge en fantastisk ferietur til Italia. Du kjøper en stabel med guidebøker og legger store planer. Colosseum, Michelangelos David. Gondolene i Venezia. Kanskje lærer du noen nyttige fraser på italiensk. Alt er veldig spennende.

Etter måneder med ivrig forventning kommer endelig dagen. Du pakker kofferten og drar av sted. Flere timer senere lander flyet. Flyvertinnen tar mikrofonen og sier, Velkommen til Nederland.

Nederland, sier du.. Hva er det du sier; Nederland? Jeg hadde bestilt tur til Italia! Jeg skulle vært i Italia nå. Hele livet har jeg drømt om å få reise til Italia.

Men det er en endring i flyets rute. De har landet i Nederland og der må du bli. Det viktige er at de ikke har tatt deg med til et forferdelig , skittent sted, fullt av nød og sykdom. Det er bare et annet sted.. Så du må gå ut og kjøpe nye guidebøker. Og du må lære et helt nytt språk. Og du vil bli nødt til å møte en hel mengde nye mennesker som du ellers aldri ville ha møtt.

Det er bare et annerledes sted. Det er roligere enn i Italia, ikke så flott som Italia, men når du har vært der en stund og du får pusten igjen, ser du deg rundt og du begynner å legge merke til at Nederland har vindmøller. Og Nederland har tulipaner. Nederland har til og med Rembrandt.
Men alle de du kjenner er travelt opptatt med å reise til og fra Italia.. og alle skryter av hvor fabelaktig fint de har hatt det der. Og for resten av livet kommer du til å si: Ja, det var dit jeg hadde tenkt meg også. Det var det jeg hadde planlagt.

Og smerten ved det vil aldri, aldri bli borte, fordi tapet av en drøm er et veldig, veldig tap.

Men, hvis du tilbringer livet med å sørge over at du ikke kom deg til Italia, vil du aldri føle deg fri til å nyte de helt spesielle og skjønne sidene.....ved Nederland.

 


♥ Vakre Ingrid min ♥

 

Copyright 1987, Emily Pearl Kingsley,all rights reserved
Oversatt av Lise T. Sagdahl,1995

19 kommentarer

13.des.2010 kl.15:54

Så utrolig skjønn hu var! :)

Marit Henriette

13.des.2010 kl.16:01

Så fin måte å forklare det på :)

Janne Smenes

13.des.2010 kl.16:09

Ja,en fin måte å forklare det på!:) Det er mange som sikkert tror det er forferdelig å ha et handikappet barn(desverre),men det er det slettes ikke,(selvsagt kan det i mange tilfeller føre med seg ekstra tidkrevende arbeid både psykisk og fysisk)Men gledene over de små øyeblikkene er de samme,sorgene er de samme,kjærligheten er den samme,uansett hvordan et menneske er skapt til denne verden! Alle er vi jo unike på hver vår måte!:)Så utrolig vakker Ingrid er,kan tenke meg hun stadig sprer lykke rundt seg med det søte smilet!<3

anettesbokboble

13.des.2010 kl.16:25

Så fantastisk vakkert skrevet, og tulla di er den nydeligste prinsesse ( liker navnet spesielt godt, har en liten Ingrid selv :). Det du skriver om her ligger mitt hjerte svært nært. Jeg har selv vokst opp med en onkel med Downs Syndrom og da bestefar og bestemor døde flyttet han hjem til oss og bodde der til et år før han døde for elleve år siden. Da var han faktisk 62 år. I innlegget "Kjære onkel lillebror", lagt ut på bloggen min den 19 november, kan du lese om hvordan jeg opplevde å vokse opp med onkel Tore! Stor klem fra Anette :)

Aina :)

13.des.2010 kl.17:44

ååååå :)

så fantastisk godt du har forklart det <3

fikk jo tårer i øynene jo :)

maaange klemmer <3

Monica Myrvang Friis

13.des.2010 kl.19:22

Anonym: Takk, det varmer..-hun er jo mammaens lille stjerne :)

Monica Myrvang Friis

13.des.2010 kl.19:24

Marit Henriette: Takk for koselige ord :)

Monica Myrvang Friis

13.des.2010 kl.19:29

Janne Smenes: Takk for flott og gjennomtenkt kommentar, virker som du har tenkt før du har skrevet!

Ingrid sprer virkelig mye lykke og kjærlighet rundt seg, og er elsket utrolig høyt av både familie og venner. Føler meg faktisk veldig priviligert som får være en del av livet hennes!

Monica Myrvang Friis

13.des.2010 kl.19:33

anettesbokboble: Takk for vakre ord Anette, de varmer. Jeg har lest om Onkel Tore nå, og i likhet med alle de andre som har lest det, var ikke et øye tørt her heller. Virkelig vakkert! Stor klem fra Monica.

Monica Myrvang Friis

13.des.2010 kl.19:34

Aina: Takk kjære Aina :) Klemmer tilbake i fleng <3

anettesbokboble

13.des.2010 kl.19:49

Kjære Monica, tusen takk for de nydelige ordene. Jeg ble så overrasket og rørt over spørsmålet ditt, for onkel hadde virkelig en god venn som het Sture. De spilte i musikk-korps sammen, begge to dirigerte og ble godt tatt vare på av medlemmene i korpset. De hadde mye moro sammen, og av og til ble de litt misunnelig på hverandre også, spesielt hvis den ene fikk mere oppmerksomhet enn den andre. Men det varte aldri lenge og gode venner var de hele livet. Kjente du virkelig til Sture? Verden er jammen ikke stor :) God klem fra Anette <3

Monica Myrvang Friis

13.des.2010 kl.20:20

anettesbokboble:Så utrolig artig! Ja, jeg møtte Sture noen ganger, og ble utsatt for hans humør, sjarm og hehe, trekkspill. Han jobbet sterkt med at han, jeg og mamma skulle starte band sammen (!)

..-for å begynne nøste i riktig ende; Jeg er fra Sandnessjøen, så da ble vel geografien i dette litt mer begripelig..-og så har det seg i tillegg sånn at min stefar er i familie med Sture...søskenbarn tror jeg...så derfor var han noen ganger på besøk hjemme hos oss.

..-og så sant; Det er en artig liten verden!

anettesbokboble

13.des.2010 kl.20:57

He he, ja nå skjønner jeg, ja! Så koselig, ja musiker Skogheim var en herlig fyr, og jeg kan godt tenke meg at han ville starte band :D Han og onkel øvde flittig på trekkspill sammen, det gikk livlig for seg med masse latter :) Og skulle du være på nordligere breddegrader så er jo ikke Sandnessjøen så langt fra Brønnøysund ;)

Karenmoren

14.des.2010 kl.22:25

Jeg håper av hele mitt hjerte at våre skjønne små

Møter mange snille mennesker !!! Martin har allerede fått en fantastisk søt assisent, og en herlig familie- fra Sørlandet - å besøke av og til!

Gry & livet på lavkarbo

18.des.2010 kl.20:15

Det var veldig godt strevet, og jenta di er jo kjempesøt! :)

mokkamaster

19.des.2010 kl.15:34

Karenmoren; Det er jeg ganske sikker på at de vil gjøre, for de er jo de herligste små menneskene en kan tenke seg..-og bare hør på deg selv, mange har kommet til allerede :)

Gry; Takk for fine ordene :))

Miss0 - mitt liv i Oslo

21.des.2010 kl.13:54

Så fantastiskt fint skrivet! Och du har en helt underbart söt dotter :)

sv; javisst smakar champange extra gott när det blir spontant. :) Man måste få lov till att ha det litt lyxus i vardagen ocskå ;) Låter härligt med dina tisdagar!

Önskar dig en fin dag!

Hilde

22.des.2010 kl.20:39

Så flott skrevet. <3

Sitter her med tårer i øynene jeg.

Du er god!!

Monica Myrvang Friis

26.des.2010 kl.11:53

MissO; Tirsdager er fine dager ;) ..-og takker, hun er virkelig en søting <3

Hilde; Takk for fin kommentar! Go sjøl du Hilde, og koselig at du fant veien hit! :)

Skriv en ny kommentar

Monica Myrvang Friis

Monica Myrvang Friis

37, Arendal

Nordlandspie i sør. Er gullsmed av yrke, men for tiden hjemme med en skjønn jentebaby. Er også mamma til vakre Ingrid med Downs syndrom på 2år, og til stor-jenta mi på 16. For å være sikker på å ikke ha fritid, har min mann og jeg kjøpt oss hus fra 1924 som er under seriøs oppussing! Her finner du en litt annerledes mammablogg, masse bilder og ellers smakebiter fra mine dager og tanker. Velkommen!

Kategorier

Arkiv

hits