Hjelp..-jeg syr!

Jeg har klokkeklare bevis på at jeg begynte tidlig med håndarbeid...

..hehe..ganske imponerende vil jeg si, spesielt med tanke på at det må være komplett umulig å se noe som helst gjennom den luggen!

Etter dette stoppet det visstnok opp noen tiår...

..helt til jeg fikk til å sy bukse til Mokkamaster-ungen for et par uker siden (i egne øyne en bragd omtrent på størrelse med å finne opp hjulet) 


I dyp samtale med den blå dragen..

I allefall har jeg begynt å tro at kanskje det er mulig å lære litt av dette mystiske håndtverket, som damer gjennom generasjoner behersker med nesten litt irriterende letthet..-mens min største meritt med symaskinen fortsatt er symaskin-sertifikatet fra 5 klasse, klarer disse damene å trylle fram små kunst-stykker med stiklinger, kanaler og knappehull, som om det var en selvfølgelig egenskap på linje med å lære seg å tygge...damen på Stoff&stil himlet faktisk ganske upassende med øynene da jeg spurte hva en stikling var, men jeg fikk da svar, så nå vet jeg det også :)

Holder selvfølgelig fortsatt muligheten åpen for at jeg har vært utsatt for en god dose flaks da jeg sydde overnevnte bukse, og i angsten for at denne flaksen kan komme til å flakse sin vei like fort som den kom... har jeg bare slått fast at nå må det sys mens maskina er rigget, og jernet er brennhett..-og plutselig har jeg bygget opp egne forventninger og "to-do"-lista til nye høyder.

Siste prosjektet er smekker av gamle gardiner, håndklær, sengetøy å sånn..

..men hehe, nåde den som søler på dem!

Artig med småting, så får jeg brukt restestoff, og kjenner at min økologiske samvittighet vokser i takt med smekkehaugen :)

 ♥

Men grunnen til at hele sy-prosjektet ble satt i gang var jo lysten til å sy søte jentekjoler,
og endelig ble jeg ferdig med min aller første..ta-ta..!Jepp..sommeren kan såvisst komme...men akkurat nå må den vente litt, for når sommeren kommer har jeg andre planer enn å sitte og spre rundt meg med nord-norske gloser, mens jeg studerer kunsten å lage knappehull på youtube til klokka tolv på lørdagskvelden! For jepp, det skjedde, og jeg skjønner faktisk i skrivende stund fortsatt ikke hvordan den pokkers knappehullsfoten virker!

 Jaja, noe skal man slite med, men ettersom det er den tingen i livet mitt som akkurat nå plager meg aller mest, må jeg vel innse at i den store sammenhengen er det egentlig en ganske liten ting, så som min kjære venninne Hanna pleier si "du må bare peisse på mokkamaster", og hun har jo såre rett i sin enkle visdom, for jeg har virkelig blitt bitt av basillen, så nå produseres hjemmesydd så fort jeg har ledig tid.

Jeg har til og med satt i gang et stort prosjekt nå, mye større enn kjoler å sånn, og er veldig spent på om jeg kommer fra det med min gryende sy-ære i behold...!

Så jeg ønsker meg selv lykke til, og håper for mann, unger og familiefreden, at jeg finner ut av knappehull å denslags katastrofetemaer, før jeg bruker nok en lørdagskveld til forskningsarbeid, prøving, feiling og dertil tilhørende gloser som ikke nødvendigvis er å finne i Aschehougs synonymordbok...

Ha en strålende kveld alle fine folk som stikker nesen sin innom hos meg :)

-Monica-


15 kommentarer

Syns du er super flink. Har SÅ lyst til å lære meg å sy sånn at jeg kan lage små søte hverdagskjoler til Thea. Men er helt grønn på symaskinen. Må vell ty til mamma å få hjelp av henne :)

anettesbokboble

16.mar.2011 kl.20:34

Lykke til, verdens herligste sydame :)

ingerslilleverden.blogg.no

16.mar.2011 kl.20:39

Jøsses, du er jo kjempe flink! Nydelige smekker og buksedress. :D

Søt du var som liten,hehe, herlig.

Og fantastisk nydelig lyshåret jente med smekkene. :D

taubanevegen

16.mar.2011 kl.20:55

Ordentlige flotte smekker og klær du har sydd! :) Nydelig mønster på både buksedressen og kjolen!

emil & oss <3

16.mar.2011 kl.22:17

Kjolen var knall fin :)

De smekkene må jeg kanskje stjele ideene dine på! ;) Har masse sengetøy som ikke kan brukes, så da var det en knall god ide :)

Håper kvelden i heimen har vært strålende! <3

siljeirenehobby

17.mar.2011 kl.08:10

God morgen.

Tydelig at du starter din håndarbeid karierre tidlig!! Du har jo virkelig laget nydelige klær!! Og før du hvet ordet av det så syr du knappehull og lurer på hva som var så vanskelig med det.-) Stå på og fortsett med syingen, du er virkelig flink!! Lykke til videre

Monica Myrvang Friis

17.mar.2011 kl.11:20

Therese: Takk <3 Det er faktisk lettere enn man tror, kan jeg kan helt sikkert du også! You go girl!

Monica Myrvang Friis

17.mar.2011 kl.11:23

ingerslilleverden.blogg.no: Takk Inger! .-og fine Ingrid er mammaens mellomste gullunge, og så langt offer for mine kreasjoner ;)

Monica Myrvang Friis

17.mar.2011 kl.11:24

taubanevegen: Takk <3

Monica Myrvang Friis

17.mar.2011 kl.11:26

emil & oss: Stjel i vei! Har tegnet de selv med god hjelp av en asjett og en kopp! :)) Strålende dag på dere <3

Monica Myrvang Friis

17.mar.2011 kl.11:28

siljeirenehobby: Takk søte :) Jeg er jo skikkelig nybegynner, men ikke så redd for å hoppe i det..-masse inspirasjon å finne i fine syblogger, bla du lager jo såå mye fint!!

Monica Myrvang Friis

17.mar.2011 kl.11:29

anettesbokboble: Takk til verdens herligste Anette <3 ..som faktisk kaller meg sydame..hihi..skal leve litt på den ;))

Viktoria Marie

17.mar.2011 kl.14:53

Du er jo kjempeflink! Har veldig lyst til å lære meg slikt til jeg en dag får barn :-)

Med andre ord

18.mar.2011 kl.18:56

Herlighet - du har jo TALENT! Vi ser jo av det første bildet at det ikke er noe i veien med konsentrasjonen. Videre i innlegget ser jeg at du er en kløpper med symaskinen også. Knallbra! For er søt lita prinsesse du har, forresten! Helt herlig. :-)

Nå har jeg lest litt på de seneste innlegget, og jammen skriver du artig og godt også. :-) Veldig kjekt at du fant fram til bloggen min og vil være bloggvenn med meg!

conmuchogusto

19.mar.2011 kl.19:02

Imponert! Kjempesøt bukse, da.

Skriv en ny kommentar

Monica Myrvang Friis

Monica Myrvang Friis

37, Arendal

Nordlandspie i sør. Er gullsmed av yrke, men for tiden hjemme med en skjønn jentebaby. Er også mamma til vakre Ingrid med Downs syndrom på 2år, og til stor-jenta mi på 16. For å være sikker på å ikke ha fritid, har min mann og jeg kjøpt oss hus fra 1924 som er under seriøs oppussing! Her finner du en litt annerledes mammablogg, masse bilder og ellers smakebiter fra mine dager og tanker. Velkommen!

Kategorier

Arkiv

hits