Jeg klarer bare ikke slippe Wenche Foss, for et fasinerende liv og for et strålende menneske hun var! 

Her kom jeg over hennes viktige og sanne ord til Cecilie Willock, da hun hadde fått lille Philip med Downs syndrom.
Philiph er vår tidligere statsminister Kåre Willocks barnebarn.

***

En januardag i 1993 spaserte jeg ned Elisenbergveien med barnevogn. Oppi vognen lå min bitte lille sønn, en 3 kilos gutt med blå øyne og brunt hår. Og Downs syndrom. Det var en vanskelig tid for meg. Det var kaldt ute, kaldt inne.

Ned trappen fra Frogner Mat kom en gammel dame med handlenett. Jeg var ikke i humør til å snakke med noen. Jeg så det var Wenche Foss. Uten at jeg fikk tenkt meg om, gikk jeg likevel bort til henne og sa: Wenche Foss, jeg vil ikke forstyrre, men jeg vil bare vise deg, jeg har fått et slikt barn som du hadde! Da rettet Wenche Foss seg opp og sa myndig til meg: La meg se!

Så bøyde hun seg over barnevognen, slo hendene sammen i begeistring og ropte: En liten prins! En riktig liten prins! Philip ? for et nydelig navn! Så var hun stille litt og så på meg. Med verdens falskeste beskjedenhet sa hun så: Ja, jeg har jo ikke greie på politikk eller slikt noe, forstår du. Men en ting vil jeg si når noen spør meg ? den dagen vi har gjort det slik at det ikke blir født flere små prinser som denne lille her, da har vi tapt noe viktig. Noe veldig viktig! Så gikk hun.

CECILIE WILLOCH Oslo Fra Aftenposten 30.03.11

Og jeg kunne ikke vært mer enig !

Dette er min lille prinsesse...Ingrid
..-i går tidlig før barnehagen..


Mammas perler er poppis :)

Verden hadde vært så utrolig fattigere uten vår vakre lille Ingrid, og også andre små engler, eller "sånne barn" som Cecilie Willock skrev.
..-og nettopp det skulle jeg inderlig ønske at ennå flere kunne forstå!

♥


-Monica-