Redesignet hettegenser

Når du skal sy om voksenklær til barneklær, må du huske å sjekke kvalitet og slitasje på plaggene du vil bruke. Du sitter ikke en hel dag og syr om en nuppete og slitt gammel syntetisk greie, det kan aldri bli et bra resultat. Om du derimot har for eksempel en tynn ullgenser som har blitt blitt litt tovet og krympet i vask (..det kan vel ikke være sånt som bare skjer hos meg..!?) en herreskjorte i bomull eller sommerbukser i lin, vil det være plagg som helt ypperlige å benytte til omsøm.

Selv valgte jeg denne gangen å bruke en lang strikket genser som bare tok opp garderobeplass. Den skulle få nytt liv som genser til Ingrid, og håpet var at det skulle være nok stoff til å få til en hette også..-og sånn ble det :)Stoffet er i en fin dus blå-grå farge, men den er ikke spesielt jentete. Derfor fikk den et par sommerfugl-applikasjoner for å søte den litt. Det samme kontraststoffet har også blitt til kant på hetta. Super som kosegenser i barnehagen, og ganske enkel å lage. Har brukt et basic gensermønster. For og bakstykke ble til nytt og mindre for og bakstykke + hette. Armene er klippet av de voksne armene.Noe av det fineste med redesign er faktisk historiene bak plagget. Historien om mannens 2 aller fineste Hugo Boss gensere som begge kun ble brukt en gang (Det var selvfølgelig ikke meg, det var åpenbart vaskemaskinen..hihi). Skjorta som var passe i fjor, eller mormors gamle kjole. I stedet for å kaste, kan du gi det nytt liv.

Det er myyye nostalgisk glede i å se noen løpe rundt i klær du har sydd helt selv.
.-og så føler du jo at du redder verden bittelitt også :))


Ha en inspirerende dag

Monica

 

 

9 kommentarer

Fru Stussli

28.02.2013 kl.10:42

Kjempesøt!

Det er sant at gjenbruk gir nostalgi, glede og god samvittighet :-)

Bare symaskinen hadde likt meg....

Ha en fin dag du superflinke dama <3

Monica Myrvang Friis

28.02.2013 kl.10:47

Bente og Lars O: Hihi...ikke alle symaskiner er lette å like heller, og du har jo en vanvittig god dreis på kroker og pinner..-der kommer jeg til kort...men en dag skal jeg lære..bare ikke i dag..hehe ;)

kristinerosok

28.02.2013 kl.11:56

Så søt :)

frkbem

28.02.2013 kl.18:58

Veldig søt genser og modell :)

Grete

28.02.2013 kl.19:09

Veldig koselig hettegenser dette her :)) og ei søt jente inni sjølsagt ;0)

Monica Myrvang Friis

28.02.2013 kl.23:33

Grete: Takk Grete..-og ja, hun er søt som sukker :) Håper dere hadde fiin feiring av skuddårsjenta! Klem

Grete

01.03.2013 kl.01:44

nei sukk skuddårsjenta mi får jeg ikke sett før til søndag, men da skal det feires på Big Horn i Stavanger :)

Monica Myrvang Friis

01.03.2013 kl.16:43

Grete: ugh...men den som venter på noe godt...Blir nok stor stas for henne å få mamma på besøk da!

Grete

01.03.2013 kl.18:18

Blir nok det og så får jeg endelig sett leiligheta som ho og kjæresten flyttet inn i for noen uker siden :))

01.03.2014 kl.21:09

Herlig ! Jeg elsker tanken på å bruke opp det man har. Det må alle bli flinkere til!:) igjen super inspirasjon:):)

Skriv en ny kommentar

Monica Myrvang Friis

Monica Myrvang Friis

39, Arendal

Nordlandspie i sør. Er gullsmed av yrke, men for tiden er jeg student ved siden av å jobbe i sybutikken Arendal. Har tre døtre; Mille på 2, vakre Ingrid med Downs syndrom på 3, og stor-jenta mi på 18. Min mann og jeg har bosatt oss på Tromøya, i et hus fra 1924. Gammelt, sjelfullt, og under seriøs oppussing. Søm er min hobby, og her legger jeg ut bilder av ting jeg syr. Jeg syr helst til mine døtre, men når jeg syr mer enn vi bruker selv, legger jeg det ut på "SewingBird", min lille nettbutikk på epla.no. Kikk gjerne innom der også! Innimellom kommer også andre ting fra mine dager. Mennesker med downs syndrom har også en helt spesiell plass i mitt hjerte. Velkommen!

Kategorier

Arkiv

hits